Side 1 af 1

Hvad er en Token?

Indlæg: fre 18. sep 2015 21:10
af Jorn
Hej,

Da her ikke er skrevet om Tokens vil jeg høre hvad det er en Token? Er det alle spillemønter og lign?

Re: Hvad er en Token?

Indlæg: lør 19. sep 2015 00:48
af seuk
Det er vist et vidt begreb. Kan forsåvidt bruges om de i 1813/15 udstedte Rigsbanktegn samt alle mønter hvor metalværdien ikke lever op til det pålydende beløb. Og det gælder jo de fleste moderne mønter. Ellers kan det anvendes som samlebetegnelse for samtlige møntlignende effekter.
Helt klar er betydningen dog ikke - f.eks. blev de af Bank of England udstedte mønter i perioden 1804-16 betegnet som 'Bank Tokens' selvom sølvværdien lå tæt på den nominelle værdi. Dette gjalt også for de fleste privatudstedte tokens som fremstilledes i 17-19. århunderedes England. Her anvendtes token altså blot som betegnelse for mønter udstedt af andre end den officielle Royal Mint.
1812-3s-bank-token.jpg
1812-3s-bank-token.jpg (101.86 KiB) Vist 6184 gange

Re: Hvad er en Token?

Indlæg: fre 16. okt 2015 15:26
af Jens
Hvad er en token, bliver der spurgt?
Jeg vil forsøge at give et bud på et svar.
En token er alt det, som ikke er udgivet af en stat.
En token bestemmes ikke af, hvor eller hvem, der står for fremstillingen. Men derimod af, om der er tale om en officielt udgivelse af en stats myndighed.
Vi har ikke på dansk et ord, som kan erstatte ordet token.
Ordet token er hentet fra Amerika.
Spillemærker, buspoletter, lykkemønter, reklamemønter, flaskepantmærker, kaffepoletter, mælkepoletter, kantinepoletter, ølpoletter, gasmønter, snurremønter, dividendemærker, adressetegn, tjenertegn og Christianiamønter er blot nogle få af en række eksempler på tokens.
I øvrigt findes en forening, Danish Token Club, hvis medlemmer alene sværger til tokens.